Bio-groep over geplande hout-wkk Zuidplaspolder

30-11-2017    09:04   |    Goedemorgen

De studiegroep Bio-energie, door en voor glastuinders, organiseert op dinsdag 19 december 2017 een excursie naar de Waddinxveense Groenrecycling Wagro. Er wordt een tipje van de sluier opgelicht van de plannen voor een 15 MW hout-WKK voor glastuinbouwgebied de Glasparel in de Zuidplaspolder.

Ook wordt ingegaan op vragen wat betreft de (toekomstige) beschikbaarheid en de duurzaamheid van houtige biomassa en de mogelijkheden voor benutting van groenafval als brandstof.

De Studiegroep wordt georganiseerd door en voor telers met een bio-energie-installatie, zoals een houtketel of (co)vergister en telers die hernieuwbare restwarmte, biogas of groene CO2 afnemen of interesse daarin hebben. De Studiegroep wordt, vanuit het programma Kas als Energiebron van LTO Glaskracht Nederland en het ministerie van Economische Zaken door Energy Matters en de telers georganiseerd. Op dit platform wordt door telers kennis en ervaring uitgewisseld over o.a. biomassaprijzen en contracten, innovaties en economie, het verkrijgen of leveren van biomassa, groene CO2, restwarmte- of biogas. Maar ook over subsidies, emissienormen en vergunningen.

Programma en aanmelden
Bekijk het programma voor deze bijeenkomst hier. Deelname aan de studiegroep bijeenkomst is gratis. Aanmelden via jeroen.larrivee@energymatters.nl of 030 - 691 18 44.Bekijk hier de Programma's en presentaties van eerdere bijeenkomsten.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws