Könst viert 70 jarig bestaan

05-09-2016    11:45   |    KAS TuinbouwCommunicatie

Op vrijdag 16 september wordt er bij familiebedrijf Könst in Nieuwveen een nieuwe alstroemeria gedoopt. De doop van de nieuwe rode bloem wordt gedaan door schaatsster Annouk van der Weijden en dit gebeurt tijdens de open dag voor genodigden die het 70-jarig bestaan van Könst mee mogen vieren, aldus het bedrijf.

Könst laat op 16 september middels een presentatie voor de genodigden de geschiedenis van het bedrijf zien. Tevens zal er een rondleiding plaatsvinden die de werkzaamheden van de verschillende afdelingen van het bedrijf laat zien. 

Tijdens de receptie voor de genodigden (vooral kwekers en klanten) wordt de nieuwe alstroemeria gedoopt. Dit wordt gedaan door de uit Nieuwveen afkomstige schaatsster Annouk van der Weijden en waarmee zij een naar haar vernoemde Alstroemeria krijgt. Na voor verschillende ploegen te hebben gereden, traint Van der Weijden tegenwoordig bij Team Continu van coach Marianne Timmer. In 2014 werd ze vijfde op de Olympische spelen in Sotsji en behaalde zij een eerste plaats bij het NK op de 3km.

Könst is veredelaar voor alstroemeria snijbloemen en voor potalstroemeria. Ook veredelt het bedrijf Zantedeschia voor de snijbloementeelt en de potplantenteelt.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws