Waarom de een beter is in thuiswerken dan een ander

Waarom de een beter is in thuiswerken dan een ander

Waar de ene werknemer met gemak zijn takenlijst vanuit huis afvinkt, wordt de ander juist minder productief wanneer collega's en de baas uit het gezichtsveld zijn. Wat maakt iemand tot een onverstoorbare thuiswerker?

Op papier gedijen introverte mensen goed wanneer ze vanuit huis werken, terwijl extraverte mensen, die zich op kantoor opladen aan sociale contacten met collega's, thuis minder gemotiveerd zijn. Maar de werkelijkheid ligt altijd genuanceerder, zegt arbeidspsycholoog Tosca Gort.

Zij denkt dat bepaalde karaktereigenschappen zeker een rol kunnen spelen bij hoe goed iemand thuis kan werken. Bijvoorbeeld 'consciëntieusheid' (of ordelijkheid), een van de Big Five-persoonlijkheidskenmerken die vaak door arbeidspsychologen gebruikt worden.

"Consciëntieusheid wil zeggen dat je punctueel, ambitieus en gedisciplineerd bent", zegt Gort. "Het zijn mensen die niet tevreden zijn met een 5 of 6, maar die op zijn minst een 8 willen halen. Je kunt je voorstellen dat zij een drang hebben om ook thuis zo goed mogelijk te presteren."

Lees hier verder

Bron: Nu.nl

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v