Dico Drost: Verandering

Dico Drost: Verandering

Een weblog van Dico Drost. Hij is verantwoordelijk voor Horticultureonline.nl, een concept om (kleine) zelfstandige verkopers en kwekers te helpen in de online-verkoop. Tevens is hij initiatiefnemer van Bloemenboom. Dico schrijft deze weblog exclusief voor Goedemorgen.

We leven in een tijd van chaos, wat zorgt voor verandering. Het maakt niet uit op welk niveau of op welke plek je kijkt, maar overal zijn veranderingen gaande. Als ik op mijn werkplek kijk dan moet ik binnenkort afscheid nemen van mijn tribuneplek op de veiling, aangezien de plantentribune van de veiling in Aalsmeer het einde van zijn bestaan heeft bereikt. Maar niet alleen mijn werkplek verandert. De politiek, de media, de handel, het financiële stelsel, ga maar door. Zelf vind ik het boeiend, maar tegelijk merk ik dat niet iedereen deze mening heeft en dat het best lastig is om over verschillende veranderingen te praten. De verandering is tenslotte niet altijd definitief en daarom is er niet een waarheid of een mening die de werkelijkheid vertegenwoordigt. Iedereen heeft zijn eigen mening en dat mag, tenminste van mij mag dat, en volgens mij zou dat ook zo moeten zijn. Maar ook hier zijn andere meningen waar te nemen. Je ziet dat advocaten hun werk niet altijd meer kunnen doen, presentatoren worden ontslagen en hele aparte en vreemde zaken vinden plaats. Tenminste als je de achtergrond ervan niet kent.

In de brede zin zorgt ‘verandering’ voor van alles en nog wat. Leuke veranderingen, maar ook minder leuke veranderingen. Ook zorgt verandering voor het onverwachte en soms zie je een zwarte zwaan, iets wat zeldzaam is en wat je niet verwacht. Veranderingen zetten veel in beweging en vaak wordt daarbij wel eens iets vergeten, zodat het verwachte resultaat anders uitpakt als gedacht.

Verandering kan je gaan uitpluizen, zoeken naar oorzaken en vervolgens de gevolgen gaan bestuderen. Door dit te doen kan je op een heel spiritueel niveau terechtkomen. Echter kan je het ook allemaal naast je neerleggen en de oogkleppen op doen en denken ‘het gaat mij wel voorbij’. Maar helaas, een ieder wordt geconfronteerd met de veranderingen die gaande zijn.  We zitten met z’n allen in deze veranderingen en we gaan er met z’n allen doorheen.

In tijden dat er geen verandering is kan je goed duiden wat je wilt, hoe iets in elkaar zit en wie je leuk vindt en wie je niet leuk vindt etc. Maar in tijden van verandering wordt het duiden lastig en daarom pleit ik ervoor om niet zomaar een mening te uiten waarbij je mensen kwetst of beledigt. Denk na bij wat je doet en wat je zegt. Ook ik gooi er wel eens wat uit waarbij ik mij later afvraag of het wel begrepen is of dat hetgeen ik zei misschien niet is overgekomen zoals ik het bedoelde. Ik probeer hiermee te zeggen: het zijn gevoelige tijden en denk aan elkaar en zorg voor jezelf en de mensen om je heen.

Bron: Dico Drost

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v