Maarten Huisman: Bloemen, creativiteit, inspiratie!

Maarten Huisman: Bloemen, creativiteit, inspiratie!

Een weblog van Maarten Huisman, Botanical personality en online host bij Flower Circus. Hij schrijft deze weblog exclusief voor Goedemorgen.

Deze maand ben ik voor Flower Circus afgereisd naar het mooie Bordeaux, jullie weten inmiddels wel dat ik gek ben op reizen en de combinatie werk en reizen is natuurlijk helemaal perfect. Ik kwam op vrijdag tegen het einde van de ochtend aan waardoor ik alle tijd had Bordeaux te verkennen. En ik kan je melden, het is een heerlijke stad vol prachtige parken en gebouwen en er is ontzettend veel te zien. Maar ik was hier niet alleen voor de mooie omgeving, ik was hier voor Salon Florevent 2024. Op 10 en 11 maart verzamelden bloemenliefhebbers zich in Hangar 14, gelegen aan de prachtige kade van de Garonne, voor een spectaculaire ervaring die de zintuigen prikkelde en de creativiteit deed bloeien.

Deze editie van Salon Florevent verwelkomde een gevarieerde mix van toeleveranciers in de bloemenindustrie.
In de stand van Flower Circus vertegenwoordigde ik samen met de bekende Franse bloemartiest Max Hurtaud gerenommeerde kwekers zoals Deliflor, Trosrozenkwekerij De Opstal, Special Orchids en Piet Vijverberg. Een ware feestelijke explosie van kleuren, in combinatie met prachtige arrangementen kenmerkte onze stand.

Na een succesvolle editie in Parijs vorig jaar, schitterde Salon Florevent dit keer in het betoverende Bordeaux. Bloemisten en arrangeurs uit de wijde omgeving stroomden samen om zich te laten inspireren door de nieuwste trends en ontwikkelingen. En ook de Nederlandse sierteelt, die hier met trots werd vertegenwoordigd.

Tijdens de beurs waren er spannende noviteiten te ontdekken, waaronder de bijna fluorescerende gele chrysant Leto, de bijzonder gekleurde Anjer Caramello, Rosa ‘Veggie"‘ en de betoverende 'Japanse' ranonkel Charlotta. Deze opvallende noviteiten werden speciaal in de daarvoor ingerichte noviteitenstand gepresenteerd.

Een opvallende trend die ik dit jaar veel zag tijdens Salon Florevent was het gebruik van geverfde bloemen. Van tulpen tot rozen, gips, lathyrussen en zelfs Lisianthus, de levendige kleuren sluiten perfect aan bij de 'fake it'-trend van het Franse trendbureau Chlorosphere. Deze trend, geïnspireerd door Ai en waar iriserende materialen de boventoon voeren, biedt een frisse kijk op traditionele bloemstukken en stimuleert creativiteit op nieuwe niveaus.

Naast een zeer gevarieerd aanbod aan stands biedt Salon Florevent ook een platform voor talent tijdens de bloemistenwedstrijd. Hier werden deelnemers uitgedaagd om een etalage te ontwerpen alsof deze door Ai is gemaakt, met 'midjourney' als inspiratiebron. Het winnende ontwerp van ‘Le garden Avignon’ geïnspireerd op de tuinen van Majorelle, toont de creatieve kracht van de deelnemers en werd met lof ontvangen door een panel van professionele visual merchandisers van o.a. Disney en H&M.

Kortom, Salon Florevent Bordeaux 2024 was een niet te missen evenement voor iedereen die gepassioneerd is over bloemen en bloemsierkunst. Na drie dagen hard werken, maar vol energie van alle leuke reacties en fijne ontmoetingen keerde ik disndag huiswaart. Overigens niet met lege hangen, want op vrijdag bezocht ik een bric a brac waar ik een prachtig vintage bord met bloemenafbeelding vond die ik niet kon laten liggen!

Voor mijn volgende blog ga ik op bezoek bij Florein Gerbera, voor mij een bekende kweker, vorige zomer gebruikte ik hun product voor een huwelijk in België, maar ook de Formule 1 weet de kassen van Florein te vinden, hoe dat zit lees je volgende maand!

Bron: Maarten Huisman

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v