Kritiek op uitzending Nieuwsuur over tuinbouw

Kritiek op uitzending Nieuwsuur over tuinbouw

Op 19 februari besteedde Nieuwsuur aandacht aan de glastuinbouwsector in Westland. In dit item komen belangrijke meerwaarden van de sector niet aan bod. Een gemiste kans, vindt voorzitter Adri Bom-Lemstra van Glastuinbouw Nederland. "Want dankzij de kennis en innovatiekracht van de Nederlandse glastuinbouw kan de wereld worden voorzien van gezond voedsel, bloemen en planten."

Vaak krijgen we de vraag waarom dat allemaal in Nederland moet? Nederland is de ideale plek om op een innovatieve en duurzame manier te telen vanwege de ligging, het gematigde klimaat en de enorme kennisvoorsprong. Daardoor kunnen we hier in Nederland optimaal bijdragen aan de uitdagingen die er zijn", aldus Bom-Lemstra op LinkedIn. De Nederlandse glastuinbouwsector is essentieel voor de voedsel- en bloemenvoorziening in Europa. De producten uit onze kassen maken miljoenen mensen gezond en gelukkig. Kassen zijn enorm efficiënt. We gebruiken slechts 0,2% van het grondoppervlak in Nederland. Daardoor blijft veel ruimte over voor bijvoorbeeld woningen en natuur. Innovatie is voor ons heel belangrijk. Wij blijven op zoek naar nieuwe technieken om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Zorgen voor gezondheid en geluk met innovaties uit de Nederlandse glastuinbouw. Namens Glastuinbouw Nederland ga ik graag in gesprek met de redactie van Nieuwsuur over de toegevoegde waarde van de glastuinbouwsector voor Nederland."
 

Onder het bericht van Bom-Lemstra op LinkedIn reageren verschillende mensen die aan de uitzending hebben meegewerkt en eveneens teleurgesteld zijn in de programmamakers. Lees de reacties hier terug.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v