Onderzoek loongebouw in aanloop naar nieuwe cao

Onderzoek loongebouw in aanloop naar nieuwe cao

Eind dit jaar loopt de cao voor de glastuinbouw af. Loon wordt ongetwijfeld opnieuw één van de belangrijkste onderwerp in de onderhandelingen voor de nieuwe cao. Eerst willen de ondernemersorganisaties in de glastuinbouw om zich heen kijken. Hoe ziet het loongebouw in andere cao’s eruit?

Samen met Plantum heeft Glastuinbouw Nederland een aantal vragen geformuleerd. Bijvoorbeeld hoe zijn de salarisschalen bij concurrerende cao’s ingericht? Hoe zien, tien jaar terug kijkend, de loonontwikkeling en de verhogingen van het Wettelijk Minimum Loon eruit? Ook heeft Glastuinbouw Nederland aangegeven naar welke cao’s we willen kijken. Organisatie adviesbureau Eprom gaat deze vragen beantwoorden, op basis van onder andere een benchmark.

Ambitie realiseren
Deze zomer presenteert Eprom de onderzoeksresultaten in de werkgroep ‘Cao pensioen fiscale zaken’. Met deze uitkomsten kunnen Glastuinbouw Nederland en Plantum in gesprek: wat komt er per 1 januari 2024 op ons af? Wat willen en kunnen wij veranderen om onze ambitie - een aantrekkelijke beloning en beloningsperspectief - te kunnen realiseren? Glastuinbouw Nederland wil eerst zelf binnen de glastuinbouw in gesprek om vervolgens dit najaar met CNV en FNV te onderhandelen over de nieuwe cao.

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v