Onderzoek naar oplossingen personeelstekort

Onderzoek naar oplossingen personeelstekort

Heb je moeite met het invullen van vacatures? Welke maatregelen neem jij om vacatures in te vullen? En welke obstakels ervaar je bij het nemen van deze maatregelen? Glastuinbouw Nederland nodigt je uit om deel te nemen aan een onderzoek van LTO naar oplossingen voor het groeiende personeelstekort in de agrarische sector.

Welke rol speelt scholing en ontwikkeling, arbeidsmigratie en technologisering van arbeid? Waar liggen kansen en wat zijn bedreigingen? Jouw inbreng is van grote waarde voor LTO. Met de verkregen inzichten worden beleidsmakers en politici geholpen bij het ontwikkelen van beleid dat beter aansluit bij de praktijk.  

Meedoen aan het onderzoek
Het invullen van de vragenlijst kost ongeveer 15 minuten. Je kunt de vragenlijst hier invullen (in een beveiligde omgeving).

Let op: het is belangrijk dat de vragenlijst wordt ingevuld door iemand met zicht op het HR- beleid van jouw bedrijf. Heb je dat niet? Dan verzoeken we je vriendelijk deze uitnodiging door te sturen naar iemand die daar wel zicht op heeft.

Na deelname aan het onderzoek ontvang je een samenvatting van de onderzoeksresultaten specifiek voor jouw sector. Hierin zijn concrete best practices opgenomen voor het invullen van vacatures, afkomstig van andere werkgevers binnen jouw sector.

Over het onderzoek
LTO voert dit onderzoek uit in samenwerking met SEO Economisch Onderzoek, een onafhankelijk onderzoeksbureau gevestigd in Amsterdam. Financiële ondersteuning voor dit onderzoek is verleend door Instituut Gak. Deelname aan het onderzoek is strikt vertrouwelijk. De resultaten worden geanonimiseerd, zodat in de rapportage niets herleidbaar is naar jou of jouw bedrijf.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met SEO Economisch Onderzoek via arbeidsmarktkrapte@seo.nl.

 

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v