Werkbezoek huisvesting en rol van de werkgever

Werkbezoek huisvesting en rol van de werkgever

Een fijne plek om te wonen is voor iedereen belangrijk. Ook voor internationale werknemers die de keuze maken om zich in Nederland te vestigen. Deze groep levert een belangrijke bijdrage aan de economie en de continuïteit in de glastuinbouw. Helaas is juiste huisvesting voor deze kwetsbare werknemers nog vaak een uitdaging. Wat is hierin jouw rol als werkgever?

Afgelopen maart nodigden Greenports Nederland, Glastuinbouw Nederland en LTO Nederland wethouders, gedeputeerden, beleidsmakers en ondernemers uit voor een werkbezoek in Zeewolde op 31 maart. Meer dan zestig deelnemers wilden met hun eigen ogen zien hoe in deze gemeente 1.200 internationale werknemers een huis hebben gekregen. Bekijk de video van het eerste werkbezoek huisvesting voor internationale werknemers in Zeewolde hier.

Wil je zelf ook aan de slag met huisvesting?
Slechts 15% van de leden van Glastuinbouw Nederland verzorgt zelf de huisvesting voor internationale werknemers. Regel jij zelf huisvesting? Laat je dan certificeren. Dit kan via het Agrarisch Keurmerk Flexwonen of de Stichting Normering Flexwonen. Deze keurmerken waarborgen de kwaliteit van huisvesting.

Zelf huisvesten? Bekijk deze praktische tips

Lees hier verder

 

 

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v