jem-id, Viscon en Aweta helpen Growers United

jem-id, Viscon en Aweta helpen Growers United

Na een aantal succesvolle projecten en een lange samenwerking met Growers United, heeft de locatie PapriCo in Zwaagdijk begin dit jaar ook aangegeven te willen starten met GreenCommerce. Na een aantal maanden van voorbereidingen, nieuwe ontwikkelingen en koppelingen met o.a. machinefabrikanten Viscon en Aweta, is de software binnen de vooraf afgesproken planning live gegaan. Een implementatie van deze impact vraagt om een extreem nauwe samenwerking met alle betrokken partijen. De maximale inzet van alle partijen heeft gezorgd voor het grote succes van deze samenwerking.

In juli 2022 is Growers United gestart met de nieuwbouw van een DC in Zwaagdijk, speciaal voor het verpakken en sorteren van hun blokpaprika’s. Vanwege de goede ervaringen met jem-id, mocht het softwarebedrijf uit Honselersdijk nu ook de hal in Noord-Holland digitaliseren met GreenCommerce.

Growers United nieuwbouw in Zwaagdijk
Voor het nieuwe verpakkingscentrum in Zwaagdijk is het belangrijk dat alle machines en de software met elkaar kunnen samenwerken. Zo was het belangrijk dat de sorteer- en flowpacklijnen geïntegreerd werden met GreenCommerce, zodat deze vanuit het kantoor gemakkelijk aangestuurd zouden kunnen worden. Hier heeft jem-id verschillende koppelingen voor gerealiseerd met onder andere machinefabrikanten Viscon en Aweta.

Complexiteit door verschillende koppelingen
Naast de nieuwe sorteerlijn en de volledig geïntegreerde interne logistiek, voert Growers United hun interne processen met GreenCommerce uit. Om de activiteiten in het DC aan te sturen en te registreren, wordt er met de Production App en WMS App gewerkt. Alle communicatie tussen de verkopers van Growers United en het verpakbedrijf wordt ontsloten door middel van FreshBabel, het standaard communicatieplatform van jem-id. Voor interne informatie-uitwisseling is een cloud-integratieplatform ontwikkeld. Hiermee worden machinefabrikanten zoals Viscon en Aweta voorzien van informatie en krijgen medewerkers op kantoor direct inzicht in het productieproces. Patrick Sannes, Business Unit Director Factory Intelligence bij Viscon, is enthousiast over de samenwerking: “Het integreren van de processen op de productievloer met GreenCommerce had de hoogste prioriteit. De data die tussen de verschillende systemen uitgewisseld worden, moeten altijd in sync zijn. Omdat er vanaf het begin zo’n nauwe samenwerking is neergezet, hebben we hier geen tegenslagen in ervaren.”

Mark Borst, Directeur PapriCo, zegt: “Bij jem-id werken mensen met praktijkervaring en dat zie je in de gekozen oplossingen. Daarnaast werken ze al jaren in de AGF, waardoor we gezamenlijk snel kunnen schakelen en niet te veel uit hoeven te leggen over de processen. We werken niet voor niets al 10 jaar met applicaties van jem-id.’’

Vaker met elkaar samenwerken
Inmiddels draait het DC al een aantal maanden met de software en zijn er sinds livegang geen noemenswaardige gebreken gevonden. Alle verbeterpunten zijn direct door de betrokken partijen opgepakt waardoor de software vloeiend werkt.

Sannes sluit af: “Dit traject met jem-id en Growers United is een voorbeeld voor hoe ik projecten altijd zou willen doen. Vanuit Growers United was de opdracht duidelijk geformuleerd, wat ervoor zorgde dat wij daar gezamenlijk een goede invulling aan konden geven. De flexibiliteit van alle betrokken partijen heeft gezorgd voor het grote succes van deze samenwerking. Sinds dit project heb ik jem-id al meerdere keren aangedragen bij bedrijven in de sector. Ik hoop dat we in de toekomst vaker met elkaar mogen samenwerken.”

 

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v