Consument iets minder negatief gestemd

Consument iets minder negatief gestemd

De stemming onder consumenten was in oktober 2023 iets minder negatief dan een maand eerder, meldt het CBS. Het consumentenvertrouwen steeg van -39 in september naar -38 in oktober. Zowel het oordeel over het economische klimaat als de koopbereidheid verbeterde.

Met -38 lag het consumentenvertrouwen in oktober ruimschoots onder het gemiddelde over de afgelopen twintig jaar (-10). Het vertrouwen bereikte in januari 2000 de hoogste stand ooit (36) en in september en oktober 2022 de laagste stand ooit (-59). Het CBS meet het consumentenvertrouwen elke maand sinds april 1986.

Consumenten waren in oktober wat minder pessimistisch over de economie dan in september. De deelindicator economisch klimaat kwam uit op -56, tegen -57 in september. Zowel het oordeel van consumenten over de economische situatie in de afgelopen twaalf maanden als het oordeel over de economische situatie in de komende twaalf maanden was wat minder negatief.

Koopbereidheid fractie minder negatief
De koopbereidheid kwam in oktober uit op -27, tegen -28 in september. Het oordeel over de financiële situatie in de afgelopen twaalf maanden verslechterde iets, terwijl het oordeel over de financiële situatie in de komende twaalf maanden wat verbeterde. De tijd voor het doen van grote aankopen vonden consumenten minder ongunstig dan in september.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v