Calinda komt er weer aan

Calinda komt er weer aan

Het begin van het jaar 2023 betekent meteen ook het startschot van het seizoen van de lekkerste smaakaardbei, Calinda. Tot begin juni kunnen we genieten van de meest kwalitatieve premium aardbeivariant die de Mediterrane landen te bieden hebben. Special Fruit besliste om voor de zevende keer op rij de productie te verhogen, enkel en alleen omdat de zoete aardbei steeds meer klanten voor zich weet te winnen. We kunnen dit voorjaar dus uitkijken naar een volume dat ongeveer de 6 miljoen kilo zal benaderen.

Calinda heeft haar kwaliteit en smaak ook te danken aan de regio waar ze verbouwd wordt. De planten groeien in uitstekende omstandigheden in 3 verschillende regio's in het Spaanse Huelva, om teeltrisico’s te spreiden: De Doñana regio Almonte - El Rocío, Lucena-Moguer-Palos en De Westkust van Cartaya - Lepe. Hoewel Huelva een kleine regio is - van Almonte tot Lepe is een afstand van minder dan 100 km – er heersen verschillende microklimaten met één gemeenschappelijke factor : Special Fruit selecteert enkel toptelers die als enige doel stellen : een kwalitatieve smaakaardbei telen.

Voor de derde keer op rij bevestigt het jaarlijks onderzoek van Carmen Soria Navarro van IFAPA dat Calinda - vergeleken met andere Huelva variëteiten -  naar voren komt als de meest gezonde variëteit. Ze bevat het hoogste aantal vitamine C en anti-oxidanten. De aardbei bezit dus niet enkel een dieprode iconische vorm, een zoete, sappige smaak, maar blijkt nog eens supergezond te zijn. Ideaal voor de wintermaanden.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Paprika Horti Newsradio. Luister terug!

Paprika Horti Newsradio
Luister mee!

Paprika Horti Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v