Van Nifterik breidt uit met nieuwe fabriek in China

Van Nifterik breidt uit met nieuwe fabriek in China

Wegens de aanleg van een nieuwe weg achter het productiebedrijf in China (NIF Agri Support), was Van Nifterik in oktober 2021 genoodzaakt om maar liefst 600 vierkante meter aan oppervlakte van de fabriek af te breken. Na een maandenlange verbouwing om de verloren ruimte terug te krijgen, beslaat de totale nieuwbouw van de fabriek inmiddels ruim 1600 vierkante meter. Hierdoor kan Van Nifterik een grotere voorraad en kortere levertijden garanderen.

Vorig jaar oktober kondigde de Chinese overheid een bestemmingsplan aan, met daarin de plannen voor de aanleg van een nieuwe weg door het in China gevestigde productiebedrijf van Van Nifterik. In deze fabriek produceert de leverancier van en specialist in ondersteuningsmaterialen onder andere haar bamboerekken- en stokken. Omdat de weg dwars door de clipafdeling heen kwam te liggen, heeft zij het achterste gedeelte van het pand moeten afbreken. Wegens de ambitie van Van Nifterik om te groeien en om de kwaliteit en service van haar producten te kunnen blijven waarborgen, was het noodzaak om de verloren ruimte op een andere manier terug te krijgen. Na wederzijdse goedkeuring van de huurbaas, voegde NIF China het naastgelegen pand toe aan haar fabriek, waarna begin dit jaar de verbouwing hiervan van start ging.  
 
Meer voorraad, kortere levertijd
De uitbreiding van de fabriek omvat een werkbare ruimte van 1000 vierkante meter, dat bestaat uit een opslag- en voorraadruimte op de eerste verdieping en een nieuwe clipafdeling op de tweede verdieping. Door de grotere opslag en werkruimte is NIF China in staat om een grotere voorraad van producten aan te houden en deze sneller te verschepen. “De grotere opslagcapaciteit zorgt niet alleen voor hogere doorloopsnelheid en kortere levertijd voor onze klanten, maar ook voor meer overzicht voor onze medewerkers”, aldus General Manager Jeroen Ratterman. “Ondanks de tegenslag, heeft deze ontwikkeling positief uitgepakt voor NIF China.“
 
Van Nifterik is leverancier van en specialist in bamboestokken, bamboerekken en andere ondersteuningsmaterialen. Door de veelzijdigheid van bamboe, kan zij producten leveren in elke vorm en maat. Met meer dan 50 jaar ervaring is zij wereldwijd actief in de tuinbouwsector. Van Nifterik bestaat uit drie locaties, waarvan twee buitenlandse vestigingen in China. Voor meer informatie kunt u terecht op vannifterik.com. 

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Paprika Horti Newsradio. Luister terug!

Paprika Horti Newsradio
Luister mee!

Paprika Horti Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v