Horti-Innovations 30 jaar

Horti-Innovations 30 jaar

Peter van Schie is in 1993 begonnen met het ontwikkelen van de Wipponkar voor het rijden met Deense karren op onregelmatige of zachte oppervlakken. Nu 30 jaar later zijn er vele producten bij gekomen.

Peter is een echte Willy Wortel en ontwerpt / bedenkt samen met zijn klanten producten die ervoor zorgen dat de alledaagse werkzaamheden in de tuinbouw prettiger en sneller uitgevoerd kunnen worden. Het is de kunst om de meest eenvoudige oplossingen te vinden. Simple ideas are best.

Bijna alle producten ontstaan uit vragen vanuit de klant. Zij werken immers dagelijks met de producten. Hun gedachten zet van Schie met zijn team om in één of meerdere prototypes waarmee vervolgens in de praktijk proefgedraaid kan worden. Zo heeft Horti-Innovations zich voornamelijk gericht op het ontwikkelen van varianten en accessoires voor Deense karren en CC Containers. Hierdoor kunnen steeds meer sectoren de Deense kar inzetten. “We zorgen ervoor dat de hanteerbaarheid en het gebruiksgemak toeneemt. Natuurlijk denken we met onze klanten mee en hierdoor ontstaan er complete nieuwe toepassingen.”

Simpel
De kracht van Horti-Innovations ligt in de eenvoud. Iedereen moet er mee kunnen werken. Gebruiksgemak en duurzaamheid staan hierin centraal. Koppelstukken, watertrays, vertical farming en zelfs voor winkelinrichting kun je nu dus bij Horti terecht. Een compleet assortiment. Zo zorgt de Horti-Display (evt. met dakje) ervoor dat ondernemers een compleet pakket in huis hebben om bloemen en planten in de buitenlucht te stallen. Ideaal voor o.a. bloemenwinkels. De serie elektrische trekkers zijn licht en wendbaar en inmiddels voorzien van een lithium batterij. Deze Trike’s worden niet alleen in de tuinbouw ingezet, maar ook in ziekenhuizen, magazijnen en zelfs vliegvelden. Zo levert Horti-Innovations dus nu niet alleen meer aan de tuinbouw maar ook daarbuiten.

Duurzaam pand
Door de groei van het assortiment en het aantal medewerkers was het tijd voor een volgende stap. Op 29 december 2019 sloeg initiatiefnemer Peter van Schie de eerste paal in de grond op het bedrijventerrein in de Harnaschpolder in Den Hoorn. Er is daar in een jaar tijd een duurzaam pand gebouwd. De moderne bedrijfshal is energieneutraal, compleet met warmtepompen, warmteterugwinning en zonnepanelen. De werkoppervlakte is drie keer zo groot en efficiënter ingericht met o.a. een laaddock. Hierdoor kunnen wij onze werkzaamheden efficiënter uitvoeren en meer producten opslaan. Ook is er voor het personeel ruimte gemaakt voor ontspanning. Na de gezamenlijke lunch spelen zij met elkaar een potje tafelvoetbal of biljart.

Traject van a tot z
Door de ervaringen die Horti-Innovations de afgelopen 30 jaar heeft opgedaan, kan het makkelijk inspelen op de wensen van de klant. Zo kunnen zij het vraagstuk vertalen in een werktekening, een proefmodel maken, en vervolgens de producten laten produceren, verkopen en transporteren. Inmiddels heeft van Schie een hecht team om zich heen waarmee Horti-Innovations ook de komende jaren zich nog verder kan ontwikkelen. “Wij blijven ons bezighouden met het ontwikkelen van varianten en accessoires voor Deense karren en CC-containers. Daarbij richten wij ons inmiddels niet alleen meer op de tuinbouw. Ook andere sectoren, zoals winkels en distributiecentra, waarderen de functionaliteit van onze innovaties.”

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v