'Directeur voor 1 dag' afgetrapt voor 2023

'Directeur voor 1 dag' afgetrapt voor 2023

Eerder deze week was de kick-off van Directeur voor 1 Dag bij Bloemenbureau Holland in Aalsmeer. In de week van 13 tot en met 17 november 2023 krijgen 25 hbo/wo topstudenten de kans om voor één dag de rol van een inspirerende directeur in de Food & Flower industrie over te nemen. Naast het letterlijk meedraaien gaat de student ook aan de slag met een uitdagende adviesopdracht voor de organisatie waar hij/zij voor is geselecteerd.

Nieuw dit jaar is dat Directeur voor 1 Dag landelijk gaat. Zo kunnen studenten ook kennismaken met bedrijven in de regio van Seed Valley (Noord-Holland), Fruit Tech Campus (Gelderland), Greenport Duin- en Bollenstreek en Greenport Aalsmeer. Zo zijn ook meerdere sectoren binnen de Food & Flower industrie vertegenwoordigd. Glastuinbouw Nederland en GroentenFruit Huis waren al partner in dit initiatief.

“De uitbreiding in regio’s betekent dat we nog meer studenten de kans kunnen geven op een unieke ervaring en om kennis te maken met onze sector, waarbij we ook de breedte van de Food & Flower industrie kunnen laten zien.”, aldus initiatiefnemer Lenny Dijkshoorn.

Directeur voor 1 dag wordt georganiseerd door HortiHeroes en bovengenoemde organisaties. Het aantrekken van talent in de Food & Flower industrie is nog steeds een uitdaging en vraagt blijvende aandacht. Het bedrijfsleven zit te springen om goede mensen. Directeur voor 1 Dag draagt bij aan het verder versterken van het imago van de sector.
 
Meedoen met Directeur voor 1 Dag?
HortiHeroes nodigt bedrijven uit deelnemende regio’s uit zich aan te melden voor dit unieke kijkje in de sector. Vanuit HortiHeroes is ondersteuning op elk gebied zodat zowel student als directeur en bedrijf een unieke ervaring rijker zijn, check www.hortiheroes.com/directeurvoor1dag
 
Stichting HortiHeroes zet zich samen met haar partners in voor het aantrekken en ontwikkelen van talent in de Food & Flower industrie. Daarnaast zetten ze zich in voor het opdoen van nieuwe ideeën én oplossingen van binnen en buiten de sector om (jong) talent te inspireren.

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v