'Energietransitie en data onlosmakelijk verbonden'

'Energietransitie en data onlosmakelijk verbonden'

Robert Bergenhenegouwen is onlangs gestart als inhoudelijk projectleider RE-Greenhouse bij Greenport West-Holland. Hij werkt aan het data-vraagstuk binnen de energietransitie, samenhangend met het EnergieAkkoord.

Bergenhenegouwen kent de tuinbouw als geen ander. Zo was hij zelf jaren komkommerteler. Sinds 2011 legt hij zich toe op IT en automatisering. Zo werkte hij als Proces en Informatiemanager bij Koppert Biological Systems. Binnen Greenport West-Holland zal Robert zich bezighouden met de energietransitie. “De energietransitie en data zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De een kan niet zonder de ander”, vertelt Robert. “Om goede beslissingen te nemen, heb je data nodig. Dat geldt niet alleen voor telers, maar ook voor bijvoorbeeld overheden, netbeheerders en kennisinstellingen.”

Onlangs startte het Interreg-project RE-Greenhouse, waarvan Greenport West-Holland een van de partners is. Robert zal zich binnen dit project bezighouden met de ontwikkeling van een Europese beslissingstool op het gebied van energie. “De energietransitie draait enerzijds om technologie, zoals warmtenetten en geothermie. Maar vaak zijn er ook andere partijen betrokken. Denk aan de omwonenden en overheden. Om samen stappen te zetten heb je data nodig over het verbruik: wie gebruikt wat, hoe kun je dat verbruik optimaliseren enzovoorts.”

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v