Genootschap gaat op bezoek bij Royal Brinkman

Genootschap gaat op bezoek bij Royal Brinkman

Op woensdag 18 oktober jl. bracht het Genootschap Oud-Westland een bezoek aan Royal Brinkman. Het Genootschap bezoekt jaarlijks een vanouds Westlands familiebedrijf en ditmaal was het de eer aan Royal Brinkman om deze groep te ontvangen. De bezoekers waren onder de indruk van het bedrijf met een lange historie van 138 jaar.

De groep werd ontvangen in het hoofdkantoor en kreeg een warm welkom van Ton van Mil CEO en Bas Brinkman, directeur Techniek. Bas Brinkman is de 5e generatie Brinkman die in het bedrijf actief is en hij vertelde hoe trots hij is dat dit bedrijf nog een echt 100% Westlands familiebedrijf is, dat wereldwijd opereert in de bedekte tuinbouw. Ton van Mil ging in op de uitdagingen van Royal Brinkman in de toekomst, waarna de groep een rondleiding kreeg langs de historische tijdlijn van het bedrijf, gevolgd door een rondgang door het indrukwekkende distributiecentrum.

Voorzitter Jan Maat van het Genootschap Oud-Westland: “We zijn zeer onder de indruk van het bedrijf en de presentaties. Het enthousiasme bij de laatste was groot en je voelde een zeer positieve atmosfeer. Mijns inziens waren de bezoekers zeer geïnteresseerd en hebben de bijeenkomst als zeer informatief en prettig ervaren.”

Het Genootschap Oud-Westland stimuleert het onderzoek naar de geschiedenis van het Westlandse gebied en heeft als doel deze kennis te verspreiden. Daartoe organiseert het jaarlijks vier lezingen met lichtbeelden over historische onderwerpen. In het voorjaar wordt een dagtocht georganiseerd naar een historische plaats of object en wordt een bezoek gebracht aan een vanouds Westlands familiebedrijf. Bovendien richt het Genootschap Oud-Westland zich waar nodig ter bescherming van historisch- landschappelijke en monumentale waarden in het Westland tot politiek en overheden. Het tracht zo een actieve rol te spelen in het behartigen van cultuurhistorische belangen in het gebied.

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v