Growers United vindt snel nieuwe algemeen directeur

Growers United vindt snel nieuwe algemeen directeur

Kees de Kat wordt de nieuwe Algemeen Directeur bij Coöperatie Growers United. Hij volgt Jan Opschoor op die vorige week zijn vertrek per einde dit jaar aankondigde. De Kat heeft brede ervaring, zowel aan de retailzijde als aan de producentenkant. De afgelopen 12,5 jaar was hij Algemeen Directeur bij Coöperatie FruitMasters.

De Kat rondde voor de zomer zijn werkzaamheden af om even afstand te nemen en te overwegen wat de volgende stap zou zijn. Hierdoor is hij op korte termijn beschikbaar en kan Jan Opschoor hem nog voor zijn vertrek inwerken bij de vruchtgroentecoöperatie Growers United.
 
De Kat is gestart als slager in de supermarktwereld op de winkelvloer. Na 20 jaar trok hij de ‘winkeldeur’ achter zich dicht als Director Buying & Merchandising bij Super de Boer/Jumbo. Hij maakte de overstap naar de AGF-wereld als eindverantwoordelijke bij Coöperatie FruitMasters. Hier werd eerst onder het motto ‘terug naar de basis’ orde op zaken gesteld, waarbij het belang van de leden het uitgangspunt was. De focus werd dan ook gelegd op een zo hoog mogelijke opbrengstprijs met zo laag mogelijke kosten. De laatste jaren werd onder zijn leiding sterk ingezet op groei en afzetspreiding. Een forse investeringsagenda, gericht op het automatiseren en robotiseren van de keten, droeg bij aan die groei. Tevens vervulde hij in deze periode ook diverse bestuursfuncties in de tuinbouwsector.
 
”Toen Growers United kort geleden belde hoefde ik niet heel lang na te denken. Aan de verschillende bestuurstafels waar ik de afgelopen jaren zat, keek ik altijd met waardering naar de energie en de kracht van de relatief jonge telerscoöperatie Growers United, altijd onder het motto: ‘We pakken het gewoon op en doen het vooral samen’. Tel daarbij op dat ik graag mijn bijdrage wil leveren aan gezonde voeding en een duurzame sector. Samen met de leden, medewerkers en het bestuur hoop ik de komende jaren te mogen werken aan het versterken van het fundament van Growers United”, aldus De Kat.
 
“Met zijn brede ervaring zowel binnen een grote producentencoöperatie als aan de marktkant, is Kees de juiste man op de juiste plek nu de functie van onze Algemeen Directeur vacant werd. Wij zijn verheugd dat we zo snel een goede opvolger voor Jan hebben kunnen vinden”, zegt Jack Groenewegen, telersvoorzitter van Growers United. “Hij is resultaatgericht, heeft veel ervaring en kan Growers United naar een volgende fase brengen, daar ben ik van overtuigd”, aldus Groenewegen.

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v