Horticoop vindt opvolger voor Van Nieuwenhuijzen

Horticoop vindt opvolger voor Van Nieuwenhuijzen

Patrick Groeneveld is per 1 november 2023 aangesteld als Algemeen Directeur bij Horticoop, de investeringscoöperatie die zich inzet voor een duurzame en gezonde toekomst voor de tuinbouwsector. Met Patrick Groeneveld aan het roer gaat de coöperatie een nieuwe fase in die wordt gekenmerkt door investeringen in bedrijven die de kennis, het netwerk en de groeimogelijkheden in de tuinbouw vergroten.

Groeneveld is met ruim 16 jaar ervaring als investeerder in Agrifood bedrijven een bekende in de sector. Hij is onder meer werkzaam geweest bij Rabo Capital en als managing partner bij Nordian Capital. Aansluitend was Groeneveld managing partner en medeoprichter van Victus Participaties, een privaat investeringsfonds dat groeikapitaal investeert in gezonde en goed geleide bedrijven in de Agrifood waardeketen. In zijn rol als investeerder heeft Groeneveld vele bedrijven begeleid bij hun verdere ontwikkeling en groei. Ook heeft hij een relevant internationaal netwerk in de sector. Gedurende zijn eerdere loopbaan heeft Groeneveld verschillende adviserende en leidinggevende functies vervuld.

Joris Elstgeest reageert namens de RvC op de aanstelling van Groeneveld: “Met Patrick Groeneveld halen we een zeer ervaren Algemeen Directeur binnen, die onze sector door en door kent en zijn sporen heeft verdiend in het investeringsvak. Een unieke combinatie die heel welkom is in de fase waarin Horticoop zich bevindt. Samen met de RvC en de organisatie gaat Patrick vormgeven aan de verdere uitbouw van Horticoop.”

Patrick Groeneveld volgt Steven van Nieuwenhuijzen op, die Horticoops transitie van inkoop- naar investeringscoöperatie de afgelopen jaren leidde. Met de kennis van Groeneveld wordt de stevige fundering van Horticoop verder versterkt en is de coöperatie klaar voor toekomstbestendige investeringen in de tuinbouwsector.

Al bijna 120 jaar werkt Horticoop als coöperatie aan een gezonde toekomst voor de tuinbouw. Dit doet ze samen met de ongeveer 400 leden die een professioneel glastuinbouwbedrijf exploiteren, en met de Horticoop-bedrijven die zich richten op licht, klimaat, techniek en substraat voor de sector. De bedrijven van Horticoop zijn gevestigd in binnen- en buitenland. Horticoop is sinds eind 2021 actief als investeringscoöperatie en investeert in bedrijven die Controlled Environment Agriculture (CEA) transformeren. Hiermee draagt de coöperatie bij aan een sector die voorziet in de behoefte van een groeiende bevolking en bevordert het tegelijkertijd het duurzame beheer van hulpbronnen.

 

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v