Source.ag breidt verder uit

Source.ag breidt verder uit

Source.ag, de vooraanstaande ontwikkelaar van kunstmatige intelligentie (AI) voor glastuinders, heeft de aanstelling van een nieuwe Onafhankelijk Bestuurder, Trish Malarkey (foto), in de Raad van Bestuur aangekondigd, evenals de benoeming van een aantal senior executives in belangrijke managementfuncties.

Dit volgt op een succesvolle Series A-financieringsronde in de eerste helft van 2023, waarbij $27 miljoen werd opgehaald. De nieuwe benoemingen versterken de capaciteit van Source.ag om toegang tot fruit en groenten te democratiseren zonder de grenzen van onze planeet te overschrijden.

Trish Malarkey is benoemd tot Onafhankelijk Bestuurder in de Raad van Bestuur. Met een carrière die zich uitstrekt over drie decennia in voedsel- en landbouwinnovatie heeft Malarkey een uitgebreide geschiedenis van leiderschap in onderzoeks- en ontwikkelingsfuncties bij prominente multinationale bedrijven, waaronder DSM en Syngenta. Samen met haar actieve ervaring in het adviseren van startende bedrijven en haar functie als Non-Executive Director bij Novozymes, staat Malarkey klaar om Source te ondersteunen in zijn aanstaande uitbreidingsfase.

Malarkey benadrukte: "Ik ben enthousiast om de rol van Onafhankelijk Bestuurder in de Raad van Bestuur van Source op me te nemen op een zeer spannend moment voor het bedrijf. Naarmate de wereldbevolking blijft groeien, is er een groeiende behoefte aan duurzame en efficiënte voedselproductie. Een oplossing voor dit probleem is het opschalen van kastechnologie. Het Source-team heeft aangetoond dat ze de code van de plantenbiologie met behulp van AI kunnen kraken en telers wereldwijd voorzien van tools die de opbrengst van groenten verhogen en hen daarnaast in staat stellen hun faciliteiten efficiënter te beheren en hun bedrijfsgroei te versnellen. Ik kijk ernaar uit om Source te ondersteunen in zijn missie om meer gezond voedsel aan meer mensen te leveren, met respect voor de grenzen van de duurzaamheid van onze planeet."

Source.ag heeft ook een nieuwe CFO, Claire Tange, benoemd in de Raad van Bestuur. Tange was eerder CFO bij Fastned en Dott en is de oprichter van Joanna Invests, een platform dat vrouwen in staat stelt om angel investors te worden en te investeren in vrouwelijke ondernemers.

Derek Vreeburg, eerder aan het roer van de commerciële activiteiten van Mollie, heeft de functie van Chief Commercial Officer (CCO) op zich genomen. Als CCO zal Vreeburg zich concentreren op het cultiveren van sterke commerciële samenwerkingen en het realiseren van de ambitieuze groeiplannen van Source, niet alleen in Nederland, maar ook wereldwijd.

Eva Laumans is toegetreden als nieuwe VP van People and Culture. Voor haar komst naar Source.ag was Laumans Global HR Manager bij Booking.com en Head of HR bij CarNext.com. Haar rol zal niet alleen gefocust zijn op het bevorderen van de groei van Source, maar ook ervoor zorgen dat de organisatie haar reputatie als een uitstekende werkplek behoudt.

Rien Kamman, CEO en medeoprichter van Source.ag, zei: "Deze nieuwe benoemingen getuigen van het grootste vertrouwen in onze missie en zullen onze capaciteit versnellen om toegang tot fruit en groenten te democratiseren zonder de grenzen van onze planeet te overschrijden. Het uitgebreide team is uniek gepositioneerd om Source te ondersteunen bij onze ambitieuze plannen om de glastuinbouw industrie te veranderen. Samen met ons volledige team blijven we ons inzetten om met onze AI technologie telers over de hele wereld te helpen om hun groei te versnellen en de opbrengst van groenten te verhogen.’’

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v