Techbedrijf Skytree breidt managementteam uit

Techbedrijf Skytree breidt managementteam uit

Skytree, het Nederlandse klimaat technologiebedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van innovatieve oplossingen voor het filteren en hergebruiken van CO2, stelt Fred van Veldhoven aan als Business Development Director Europe. Hij gaat zich daarbij met name richten op de glastuinbouw, zowel in Nederland als internationaal.

Van Veldhoven heeft meer dan drie decennia ervaring in de glastuinbouw. Hij groeide op in en tussen de kassen van het Westland en is heel zijn werkzame leven actief geweest in de -internationale- tuinbouwbranche. Hij was onder andere export manager en managing director bij toeleveringsbedrijven met een internationale focus in de horti-tech sector. Meest recent werkte hij als internationaal sales manager bij een vooraanstaande turnkey kassenbouwer.

Van Veldhoven treedt in dienst bij Skytree op een belangrijk moment. De eerste telers en partners krijgen in het eerste kwartaal van 2024 het onlangs gelanceerde Skytree Cumulus Direct Air Capture systeem geleverd. Daarnaast lanceert Skytree begin volgend jaar het grotere Skytree Stratus systeem, een systeem dat specifiek voor de glastuinbouw ontwikkeld is.

Fred van Veldhoven: "Ik kijk er echt naar uit om op dit belangrijke moment bij Skytree aan de slag te gaan. Het is een zeer innovatief bedrijf dat met vooruitstrevende technologie een oplossing biedt voor betrouwbare en duurzame CO2-dosering in de kassen. In mijn rol wil ik telers ondersteunen bij het vervangen van CO2 uit fossiele brandstoffen door duurzame CO2-productie vanuit de buitenlucht. "En dat direct bij de teler, op de locatie waar de CO2 benodigd is.”

Rob van Straten, CEO Skytree: "De kennis en ervaring van de Nederlandse en internationale tuinbouwsector van Fred is voor Skytree van onschatbare waarde. We hebben een fantastisch jaar achter de rug; er is meer dan 13 miljoen euro groeikapitaal opgehaald en de eerste Skytree Cumulus systemen worden nu geïnstalleerd. "Als we vooruitkijken naar het nieuwe jaar, ben ik erg blij Fred te verwelkomen om leiding te geven aan onze groei in de Nederlandse en Europese tuinbouwmarkt.”

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v