CEO Van Nieuwenhuijzen vertrekt bij Horticoop

CEO Van Nieuwenhuijzen vertrekt bij Horticoop

Nadat Horticoop van 2021 tot heden een succesvolle koerswijziging doorliep van inkoopcoöperatie naar investeringscoöperatie, maakt de coöperatie zich nu op voor een nieuwe fase. CEO Steven van Nieuwenhuijzen ziet daarin een rol weggelegd voor een andere leider en neemt daarom medio oktober afscheid van de coöperatie.

Van Nieuwenhuijzen werd in januari 2021 aangesteld als CEO van Horticoop. De coöperatie stond toen aan de vooravond van een grote transitie van inkoopcoöperatie naar investeringscoöperatie. Met die transitie werd ingezet op een duurzame en gezonde toekomst voor de tuinbouwsector door te investeren in bedrijven die de kennis, het netwerk en de groeimogelijkheden in de tuinbouw vergroten. Van Nieuwenhuijzen kijkt met trots terug op de transitiefase: "In de afgelopen jaren hebben we inhoud gegeven aan de nieuwe strategie. We hebben mooie resultaten gerealiseerd en het fundament, zowel in de markt als met onze bedrijven en leden, versterkt. De Horticoop-organisatie is klaar voor de toekomst. Daar ben ik dankbaar voor en trots op. Met de fase die Horticoop nu ingaat is de tijd aangebroken voor een ander soort leider. Daarom heb ik besloten mijn rol als CEO over te dragen.”
 
Horticoop-voorzitter Joris Elstgeest reageert namens de RvC op het vertrek van Steven: “We vinden het jammer dat Steven ons verlaat, maar respecteren en begrijpen zijn keuze. We zijn dankbaar voor zijn inzichten, bevlogen leiding, inzet en de manier waarop hij een andere wind heeft doen waaien binnen de organisatie. Daardoor is de basis gelegd en kan Horticoop zich nu richten op het uitgroeien tot toonaangevende investeerder in de glastuinbouwsector.” De RvC beraadt zich over de nieuwe invulling van de rol van CEO. De taken van Van Nieuwenhuijzen worden voorlopig waargenomen door CFO Hend van Ravestein en Director Investments Wilco Schoonderbeek.

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v