Partnerschap Royal Van Zanten en Interplant

Partnerschap Royal Van Zanten en Interplant

De internationale veredelingsbedrijven Interplant en Royal Van Zanten gaan samenwerken om een aantal sterke rassen van populaire bloemen naar telers in Oost-Afrika te brengen. Interplant zal optreden als agent voor Royal Van Zanten in het gebied waar Interplant al jaren actief is. De testfaciliteiten van Interplant in Kenia gaan bloeiproeven uitvoeren met Alstroemeria, Statice, Chrysant en Limonium.

"We zoeken nadrukkelijk samenwerking met partners in de waardeketen. Deze samenwerking met Interplant versterkt onze activiteiten in Oost-Afrika en breidt ons regionale aanbod aan diensten uit," vertelt Rick Kroon, Commercieel Directeur bij Royal Van Zanten. "Er zijn ontzettend veel bloementelers rondom Lake Naivasha in Kenia."

"Wij hechten veel waarde aan een goede relatie met onze klanten, die op hun beurt gebaat zijn met een ruimere keuze in kwalitatieve rassen. Met de samenwerking met Royal Van Zanten breiden we zowel ons portfolio als onze expertise uit," bevestigt Robert Ilsink, CEO van Interplant Summerflowers & Seeds.

De twee bedrijven hebben beide een lange geschiedenis van succesvol pionieren op het gebied van bloemen- en plantenveredeling. "Wij hebben het tot onze missie gemaakt om de passie die Royal van Zanten sinds de oprichting in 1862 kenmerkt, door te geven. Dat zie je terug in onze bloemen en planten en in onze bedrijfscultuur. Ik ben erg enthousiast over de nieuwe mogelijkheid om onze passie en producten te delen in nieuwe gebieden in Afrika, samen met Interplant," voegt Rick Kroon toe.

De testfaciliteiten in Naivasha zijn gekozen vanwege het geschikte microklimaat in de bloementeeltregio van Kenia. De druk op natuurlijke hulpbronnen is groot in Kenia, vandaar dat een duurzame operatie heel belangrijk is op deze locatie. Een groot deel van het water wordt hergebruikt en er wordt voornamelijk op zonne-energie gewerkt.

Bron: Goedemorgen

Deel artikelPaprika Horti Newsradio
Luister mee!

Paprika Horti Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Luister terug! Belangrijke tuinbouw podcasts!