Staatssecretaris bezoekt Kwekerij Overgaag

Staatssecretaris bezoekt Kwekerij Overgaag

De nieuwe staatssecretaris van Ministerie van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur, Jean Rummenie, bracht gisteren een bezoek aan de paprikakas van Kwekerij Overgaag. In zijn eerste werkweek maakte hij direct kennis met de innovaties en kracht van de glastuinbouw, zo laat Harvest House weten.

"Onze telers John Overgaag en Wouter Overgaag, Bart van den Bosch en gaven samen met Jelte van Kammen een rondleiding in de kas en lieten zien hoe wij elke dag streven naar efficiëntere en duurzamere teelt. Dankzij de Horti Footprint hebben we inzicht in onze milieu-impact en werken we hard aan onze ambitie om in 2040 klimaatneutraal te zijn. De rondleiding sloot af met een tour door de nieuwe sorteerloods van Kwekerij Overgaag."

Tijdens het bezoek leerde de staatssecretaris alles over duurzaam telen met biologische bestrijders en de noodzaak van een verbeterd verduurzamingsloket van CTGB. Ook werd het gesprek aangegaan over de kosten en baten van de glastuinbouw voor de samenleving en hoe dit op een eerlijke manier kan worden beloond en beprijst. "Jean Rummenie was onder de indruk van de hightech kas en de duurzame energievoorziening vanuit geothermie. Samen hebben we laten zien hoe de glastuinbouw een sleutelrol vervult om de wereld op een duurzame manier te voeden."

Bron:

Deel artikel