Restyling voor machines Bercomex en Schouten

Restyling voor machines Bercomex en Schouten

Om de uitstraling van de machines meer aan te laten sluiten bij de huisstijl van moederbedrijf Invaro hebben alle producten van Bercomex en Schouten een nieuwe kleurstelling gekregen: oranje-antraciet. Daar ging een zorgvuldig proces aan vooraf, zo laat het bedrijf weten.

“We hebben het strategisch designbureau Merkmannen in eerste instantie gevraagd om een voorstel te maken van hoe de gehele lijn machines er uit zouden kunnen zien. Daarnaast hebben we besloten om voor standaard RAL-kleuren te kiezen, zodat we flexibeler zijn in het uitbesteden van het poedercoaten van de diverse onderdelen.”

Niet eenvoudig
De overstap op een nieuwe kleurstelling was niet eenvoudig. “Al snel bleek dat we met heel veel zaken rekening moesten houden. Want wat gingen we doen met de oude voorraad, omkleuren of wegdoen? We wilden namelijk geen machines met verschillende kleuren onderdelen. En ook: per welke datum gaan we om? En wat betekent het voor engineering als de kleuren van alle onderdelen moeten worden aangepast?”

Na zorgvuldige voorbereiding werd het gehele assortiment machines van Bercomex en Schouten uiteindelijk in lijn gebracht qua kleur en signing. “Al met al een behoorlijk uitgebreid en leerzaam project met als eindresultaat een nieuwe lijn waar we trots op zijn.” Dat de nieuwe kleurstelling ook bij klanten in de smaak valt, bleek wel toen een klant al zijn oudere machines inruilde omdat hij alles in de nieuwe kleuren wilde hebben.

Bron:

Deel artikel