Sandra Huysman in race voor prestigieuze award

Sandra Huysman in race voor prestigieuze award

Vrouwen vormen de hoeksteen van de Europese land- en tuinbouw, maar hun kritieke rol blijft vaak onderbelicht. Met de ‘Women’s Innovation Award’ willen Europese koepelorganisatie COPA-COGECA en de instellingen van de EU ervoor zorgen dat vrouwen de erkenning krijgen die ze verdienen. Namens de Nederlandse tuinbouwsector is Sandra Huysman van de Westlandse Aardbei genomineerd voor de prestigieuze award, zo meldt Glastuinbouw Nederland.

In het bijzonder wil Europa innovatieve en ondernemende vrouwen onder de aandacht brengen, die bijdragen aan een leefbaar platteland en duurzame sector. Zonder hen kunnen we de transitie naar nog duurzamere voedselsystemen in Europa, waarin economie, milieu en sociaal in balans zijn, niet maken.

Als koploper op het gebied van een duurzame en sociale tuinbouw, hebben LTO Nederland en Glastuinbouw Nederland Sandra Huysman voor deze Europese prijs genomineerd. De consument en de bijdrage van de sector aan gezondheid en geluk, staat bij deze innovatieve aardbeienteler uit ’s-Gravenzande centraal. Met lokale afzet, vaste prijzen, exclusiviteit, herkenbare producten en het organiseren van evenementen in de kas zet Sandra Huysman in op een duurzame relatie tussen teler en consument.
Ook de gemeenschap binnen de kas is voor haar belangrijk.

Lees hier verder
 

 

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v