Nederland naar stembus: stamppot meest favoriet

Nederland naar stembus: stamppot meest favoriet

Gisteren ging Nederland naar de stembus. In het proef- en stemlokaal in de Posthoornkerk in Amsterdam stemde men in stemhokjes voor hét favoriete aardappelgerecht van Nederland. De stemmen zijn nu geteld, en stamppot kwam met afstand als winnaar uit de bus (44% van de stemmen, daarna ovenschotel 34% en friet 22%). De Nederlandse Aardappel Organisatie organiseerde deze verkiezing met een knipoog naar, en als verbindende tegenhanger van de Tweede Kamerverkiezingen met de boodschap: welke achtergrond, portemonnee of gedachtegoed je ook hebt, voor iedereen is er een aardappelgerecht te vinden.

Samuel Levie, chef van de Aardappelverkiezing: "Nederland heeft massaal voor stamppot gekozen als hét favoriete aardappelgerecht. Stamppot past natuurlijk ook enorm goed bij het weer van dit moment."

Bezoekers stonden in de rij om hun stem uit te brengen smaak tijdens de eerste Aardappelverkiezing van Nederland. Uit de voorverkiezing bleek dat Nederland gek is op aardappelen. Uit ruim 700 reacties kwamen de stamppot, friet en ovenschotel als absolute favorieten uit de bus. Om de ultieme test aan te gaan, creëerde chef en aardappelliefhebber Samuel Levie speciaal voor de verkiezing drie ultieme varianten van de gerechten: friet met dragonmayo en gepekelde eierdooiers, gegratineerde ovenschotel met pompoen en waterkers, en andijviestamppot met koningsboleet en sjalottenjus. Bezoekers aan het stem- en proeflokaal in de Posthoornkerk namen de proef op de som, en brachten hun stem uit in stemhokjes op het aardappel-stembiljet.

 

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v